Житель Дніпропетровщини налагодив канал торгівлі зброєю/ фото МВС

Правоохоронці викрили злочинний канал, по якому зброя із районів ведення бойових дій потрапляла на захід України.

Як повідомили в МВС, мережу незаконної торгівлі зброєю та боєприпасами налагодив житель Дніпропетровської області. "У ході обшуків та слідчих дій оперативники вилучили понад 40 артилерійських снарядів, ручний кулемет Калашникова, два автомати, 9 ручних гранат із запалами, 8 гранатометних пострілів, обріз мисливської рушниці, револьвер, майже 1500 набоїв, вибухові речовини та детонатори", - йдеться у повідомленні.

Організатору злочинної мережі вже повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Йому загрожує до 7 років позбавлення волі.

Відео дня

Тривають слідчі дії, спрямовані на встановлення всіх осіб, причетних до незаконного обігу зброї. Усі вилучені засоби ураження планується передати на потреби Сил безпеки та оборони України.

Незаконна торгівля зброєю

В Україні час від часу розкривають випадки незаконної торгівлі зброєю. Так, раніше в Одеській області затримали двох військовослужбовців, які займалися торгівлею зброєю.

Крім того, правоохоронці Волинської області затримали священника однієї із церков Львівщини за підозрою у торгівлі вогнепальною зброєю та боєприпасами.

Вас також можуть зацікавити новини: