Луганщину охопили масштабні пожежі / REUTERS

Президент України Володимир Зеленський заявив, що він наразі не пов’язує пожежі на Луганщині з обстрілами бойовиків.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час спілкування зі ЗМІ в рамках поїздки до Рівненської області. Трансляція заходу велась на сторінці Офісу президента у Facebook.

Читайте такожПожежі на Луганщині: поліція розглядає версію про навмисний підпал

Відео дня

«Я б з пострілами не об’єднував питання пожеж – це перше. Зареєстроване кримінальне провадження через ці пожежі, це не перші пожежі, які, на жаль, відбуваються на Луганщині цього року», - зауважив він.

Зеленський відзначив, що наразі він не володіє інформацією щодо причини займання на Луганщині: «це була провокація чи які були причини цієї пожежі, я поки не можу сказати – повинні сказати професіонали, правоохоронці».

Президент відзначив, що «у нас не найкращий рік для нашої країни з точки зору природних катаклізмів та інших трагедій. Але ми навчились справлятись з усіма пожежами дуже швидко, не втрачаючи людей…відправили туди людей ще вчора, зараз дуже швидко працюють наші як військові, так і ДСНСники. Всі працюють разом. Ми не випадково будували інфраструктурні речі – саме дороги, тому техніка зараз приїжджає дуже швидко».

Пожежі на Луганщині: що відомо