У ДПСУ зазначили, що це може бути провокацією / фото УНІАН, Янош Немеш

Так зване Придністров'я заявило про нібито стрілянину на кордоні з Україною. Однак українська Держприкордонслужба подібних інцидентів не фіксувала і вважає це провокацією.

У так званому "Міністерстві держбезпеки" Придністров'я заявили, що 7 січня біля кордону з Україною стався інцидент зі стріляниною, після якого "двоє придністровських громадян були переміщені на територію України".

Водночас у комментаррії РБК-Україна речник Державної прикордонної служби України Андрія Демченко заявив, що йому невідомо про будь-які інциденти на придністровському сегменті кордону з Молдовою, а заяви так званої ПМР можуть бути провокацією.

Відео дня

"Нестандартних ситуацій прикордонними нарядами не фіксувалося. Заява так званого Придністров'я швидше несе провокаційний характер, з метою звинуватити в чомусь Україну, до того ж ми розуміємо, що цей анклав має проросійську спрямованість", - пояснив Демченко.

Ситуація в Придністров'ї

Придністров'я або ПМР (Придністровська Молдавська Республіка) - невизнана самопроголошена держава на території Молдови. 

У березні 2022 року Парламентська асамблея Ради Європи офіційно визнала Придністров'я зоною російської окупації

Враховуючи наявність у цьому регіоні російського військового контингенту Сили оборони України проводять посилені заходи безпеки на ділянках кордону з невизнаним Придністров'ям та зводять там фортифікаційні споруди.

Водночас українські військові неодноразово підкреслювали, що Росія географічно не має можливості посилити свої сили в "ПМР", тому не зможе "відкрити другий фронт" звідти.

Вас також можуть зацікавити новини: