Слідчі та контррозвідники СБУ задокументували факт збирання «Сумраком» інформації щодо ротації конкретних військових / facebook.com/SecurSerUkraine

Контррозвідка Служби безпеки України викрила та затримала у Харкові громадянина України, який працював на російську військову розвідку.

Як повідомляє прес-центр СБУ, зловмисник працював на 74-й Розвідувальний центр Головного управління Генштабу Збройних сил Російської Федерації.

Оперативники спецслужби встановили, що агент був завербований спецслужбами країни-агресора під час виїзду до РФ. «Російські куратори обрали йому псевдонім «Сумрак» та відпрацювали завдання зі збору інформації з обмеженим доступом щодо військових частин, які дислокуються на Харківщині», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожВ Одесі обвал житлового будинку стався через ґрунтові води, «видавлені» новобудовами - експерт

У межах кримінального провадження слідчі та контррозвідники СБУ задокументували факт збирання «Сумраком» інформації з обмеженим доступом щодо ротації конкретних військовослужбовців бригади протиповітряної оборони Харкова у райони проведення операції Об’єднаних сил.

«Правоохоронці затримали зрадника у центральній частині Харкова під час спроби одержання таблиці парольних сигналів для здійснення паролювання в повітряних радіомережах авіації Збройних сил України та державної авіації України, яка має гриф обмеження доступу «таємно», - повідомили у СБУ.

У ході затримання та обшуку правоохоронці вилучили у зрадника носії інформації із відомостями з обмеженим доступом. Наразі затриманому зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України, та вирішується питання щодо обрання судом стосовно нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв УНІАН, у Дніпрі суд взяв під варту з можливістю внесення півмільйонної застави директора ТОВ «Будівельна гільдія» Олександра Кірмана, який підозрюється у заволодінні майже 7 мільйонів гривень державних коштів, виділених на ремонт шкіл.