Триває досудове розслідування, у рамках якого будуть встановлені всі обставини події / facebook.com/natalie.sedletska

Поліція відкрила справу за статтею про порушення приватного життя журналіста програми розслідувань «Схеми» Михайла Ткача, який заявив про знайдений удома прослуховуючий пристрій.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

«Правоохоронці провели огляд у квартирі й на даху будинку: жодних технічних засобів там не виявили.  У рамках досудового розслідування будуть встановлені всі обставини події», – йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожУ Дніпрі затримали кілера, якого розшукував Інтерпол (фото)

Також у поліції кажуть, що оглянули дах будинку і не знайшли там ніяких пошкоджень або технічних засобів.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 182 (порушення недоторканності приватного життя) ККУ. Санкція статті передбачає до 3 років позбавлення волі.

Триває досудове розслідування, у рамках якого будуть встановлені всі обставини події.

За оновленою інформацією, правоохоронці погодилися провести повторний огляд і судову експертизу.

  • Журналіст програми розслідувань «Схеми» Михайло Ткач повідомив сьогодні зранку у Facebook, що знайшов пристрій для прослуховування на стелі удома. На місце події чоловік викликав слідчо-оперативну групу.
  • Його колега Наталя Седлецька пізніше додала, що разом з правоохоронцями під час огляду знайшли на горищі отвір довжиною 60 см. Імовірно, саме через нього встановлювали прослуховування. Проте поліція забезпечити охорону місця події відмовилась і лише взяла заяву на відкриття справи.