Заповідник "Тузлівські лимани" / Фото facebook.com/Solomiia Bobrovska

Сьогодні в Одеській області місцеві жителі побили керівництво національного природного парку «Тузлівські лимани», яке проводило інспекцію заповідника.

Як передає кореспондент УНІАН, про це в соціальних мережах заявив відомий еколог, заступник директора заповідника Іван Русєв, а також ряд громадських діячів.

За його словами, напад стався, коли співробітники заповідника інспектували територію разом з кількома громадськими діячами. Він зазначає, що напад вчинили подружжя Саченко, які, як стверджують екологи, здійснюють незаконну підприємницьку діяльність на 30 га Лебедівського лісу нацпарку.

Відео дня

Зокрема, як зазначив Русєв, подружжя разом з групою зловмисників, які називають себе співробітниками охоронного агентства, напали на керівника нацпарку Ірину Вихристюк, на Русєва та начальника відділу держохорони заповідника Віталія Дімова.

Побили заступника директора заповідника Івана Русєва / Фото facebook.com

Читайте такожНа Одещині озброєні браконьєри напали на співробітника заповідника

«Це відбувалося під час обстеження території нацпарку. Поки наші інспектори вгамовували нападників, Світлана Саченко увірвалася в машину держохорони нацпарку, де сиділа і працювала Ірина Вихристюк, і била її палицею, а також рвала її волосся...», - написав Русєв.

Він пояснює, що громадські та інші працівники заповідника не змогли припинити побиття директора, бо автомобіль обступило «охоронне агентство».

«Ми отримали травми... Дали свідчення поліції, їдемо на судмедекспертизу», - заявив Русєв.

Як повідомив лідер громадської організації «Вуличний фронт» Дем'ян Ганул, в понеділок скоєно напад на команду парку «Тузлівські лимани», яка кілька років бореться проти свавілля на заповідних територіях.

«На цей раз на них чинили фізичний тиск представники охоронної фірми «Транс-Експорт», за вказівкою браконьєра Саченко», - написав Ганул.

Довідка УНІАН. «Тузлівські лимани» — національний природний парк, розташований на території Татарбунарського району Одеської області. Створений 1 січня 2010 року. Площа — 27 865 га. Загальна площа водних дзеркал водойм — 206 кв. км. Система озер, розташованих у парку, має статус водно-болотних угідь міжнародного значення, відповідно до Рамсарської конвенції, з особливим охоронним режимом.