Убитим чоловіком у Черкасах виявився громадянин Козлов Михайло Володимирович 1977 року народження / facebook.com/cherkasypolice

У Черкасах невідомі з невстановленої зброї смертельно поранили чоловіка. За даними ЗМІ, вбитим був місцевий підприємець Михайло Козлов.

Про це повідомляє прес-служба поліції та підсанкційне видання Страна у Telegram.

"Сьогодні до Черкаського районного управління поліції надійшло повідомлення про стрілянину на вулиці Байди Вишневецького. Невідомий чоловік здійснив постріли з невстановленої автоматичної зброї та поранив іншого чоловіка", – інформують поліцейські.

Відео дня

Після цього зловмисник зник з місця події на автомобілі Skoda у невідомому напрямку. Щоби затримати правопорушника, на території міста Черкаси та області введено в дію оперативний план "Сирена".

facebook.com/cherkasypolice

Самого пораненого чоловіка було доставлено до Третьої міської лікарні, де від отриманих травм він помер.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до п’ятнадцяти років. Слідство триває.

Страна з посилання на власні джерела уточнює, що убитим чоловіком у Черкасах виявився громадянин Козлов Михайло Володимирович 1977 року народження, лідер ОПГ "Козлова". 

Злочин могли вчинити особи, одягнуті у чорну форму з написом "СБУ". Імовірний легковик, на якому зловмисники втекли з місця події, знайшли палаючим у напрямку Канева. У салоні виявили мисливську зброю "Сайга".

provce.ck.ua

Свідок убивства розповів у коментарі місцевому виданню Про все, що бачив на місці події трьох людей у масках і почув звук автоматної черги.

 "Я був на балконі. Побачив, як у дворі став чоловік і вистрелив у повітря. І відразу ж я почув автоматну чергу зліва (ред. - кав'ярня, в якій була перестрілка, розташована зліва від його будинку). Через секунд кілька побачив, як біжать троє. В балаклавах, форма як в СБУ, тільки без нашивок. У двох точно були автомати, ще в одного - не встиг побачити. І десь у дворах і зникли. Це по часу зайняло хвилини півтори", - розповів очевидець.

Михайло Козлов – підприємець. За офіційними даними, він є співзасновником охоронної фірми "Сталь".

Також Козлов співзасновник ГО "Організований захист громадян". Ця організація відома тим, що свого часу провела, як пишуть місцеві ЗМІ, пікет прокуратури, також її учасники брали участь у "розбірках" за базу вчителів.

Минулого року цю організацію перевіряли щодо її зв’язків з тероризмом.

Вас також можуть зацікавити новини