Під час обшуку поліцейські виявили іноземні паспорти \ УНІАН

У Дніпрі поліцейські затримали 27-річного нелегала, який займався виготовленням і продажем підроблених паспортів та посвідчень водія.

Читайте такожПід Львовом затримали вантажівку з неповнолітніми нелегалами

Як повідомляє відділ комунікації Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області, зловмисник не має громадянства жодної країни та більше шести років проживає на території України нелегально.

Відео дня

За даними поліції, виготовлення підроблених паспортів громадян України та посвідчень водія іноземного зразка іноземець налагодив у квартирі.

Зазначається, що 18 червня під час обшуку поліцейські виявили іноземні паспорти, посвідчення на тимчасове проживання в Україні, залікові книжки студентів-іноземців та незаповнений паперовий бланк українського паспорту.

«За наявною інформацією, підроблені документи він збував іноземцям. Так, за паспорт громадянина України вимагав 8 тис. грн, а за посвідчення водія – півтори тисячі гривень», - йдеться у повідомленні.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 358 Кримінального кодексу ("підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів").

Також чоловіка доставили до міграційної служби для складання протоколу за ст. 203 ("порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України") Кодексу про адміністративні правопорушення. Речові докази направлені для проведення експертизи. Досудове розслідування триває.