false

На Київській митниці затримали 18 тисяч насіння конопель елітних сортів загальною вартістю в 3 млн грн. 

Як повідомила прес-служба Державної митної служби України, житель Волинської області намагався вислати їх своїм клієнтам під виглядом пластикових перехідників для відео-аудіотехніки.

Саме насіння конопель містить тетрагідроканабінол - особливо небезпечну психотропну речовину, обіг якої в Україні заборонений. Однак цінність "посилок" обумовлена тим, що насіння дозволяють вирощувати канабіс з підвищеним вмістом психотропів.

Відео дня

На пакетиках з насінням було маркування "WW", "Mazar", "Tutan khamon", "Amnesia", "Extreme", "Brooklyn", "Adrenaline", "Ultimate", "Kush", "Moby Dick", "Blu cheese" тощо. Найбільша партія - майже 5 тисяч насіння – призначалася адресату з США, штат Каліфорнія. Решта насіння повинні були відправитися в Казахстан і різні куточки РФ. Всього порушник планував здійснити 15 міжнародних поштових відправлень із забороненим товаром.

Відповідно, Київська митниця склала 15 протоколів про порушення митних правил. Насіння вилучили.

Заступник Голови Держмитслужби Руслан Черкаський відзначив високу пильність київських митників. 

"Історично так склалося, що Україна є транзитною країною для контрабанди наркотичних засобів з країн т.зв. "золотого півмісяця" (Афганістан, Іран, Пакистан) в Європу. Спроба ж незаконно розіслати коноплю з України в зоні діяльності митниці фіксується вперше. І тому буде проведена додаткова аналітична робота з вивчення ризиків посилення такого трафіку", - сказав Черкаський.