Побитий крадіями генератора комунальник тепер в лікарні / фото ОМР

В Одесі невідомі побили комунальника, який заважав їм вкрасти генератор з "пункту незламності". 

"В міській клінічній лікарні №1 перебуває Федір Топов, старший майстер другої дільниці ЖКС "Порто-Франківський". Його побили невідомі, коли він не дав вкрасти генератор, що працював в одному із міських "пунктів незламності", – повідомляє прес-служба мерії.

Зазначається, що до лікарні він потрапив з діагнозом "закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку". До поліції направлено відповідну заяву.

Відео дня

У лікарні його відвідав міський голова Одеси Геннадій Труханов. Він заявив, що "треба самоорганізовуватись, адже без цього такі випадки будуть траплятись все частіше". 

"Пункти незламності" – що це і як знайти 

З настанням холодів і в умовах ускладнення ситуації в енергосистемі після багаторазових масованих атак росіян по енергетичним об'єктам Держслужба з надзвичайних ситуацій та облдержадміністрації розгорнули по всій Україні мережу "пунктів незламності". Це спеціально облаштовані місця, де можна підзарядити телефони та зігрітися. Загалом наразі у більшості регіонів відкрито понад 4 тисячі таких пунктів, більш як 400 з них - у Києві.

Знайти такий пункт можна на сайті https://nezlamnist.gov.ua/. Наразі там позначені три категорії місць: 

  • перша - це місця, організовані обласною владою та ДСНС, які мають генератор для підзарядки гаджетів, Інтернет, тепло, чай/каву, аптечку; 
  • друга - це пункти відповідального бізнесу, де є можливість безкоштовно підзарядити девайси;
  • третя - магазини, аптеки, автозаправні станції, а також  відділення банків, які працюватимуть у разі відключення електроенергії; там не надаватимуть послуг з підзарядки телефонів.

Вас також можуть зацікавити новини: