Підлітків п'ять днів розшукували правоохоронці, \ facebook.com/mvs.gov.ua

У Подільському районі Одеської області п'ять днів розшукували 13-річну дівчинку та її 17-річного друга, які втекли з дому.

Як повідомили у Головному управлінні Нацполіції в Одеській області, 17-річного юнака і 13-річну дівчину поліцейські знайшли в лісовому масиві, де вони облаштували собі тимчасове житло з підручних засобів.

Як з'ясувалося, підлітки, яких п'ять днів розшукували правоохоронці, хочуть жити разом. Через це юнак зі своєю подругою не вперше втікають з дому. Раніше такий прецедент трапився влітку.

Відео дня

Читайте такожБез пульсу та дихання: у Полтавській області підліток отруївся алкоголем

"За недбалість опікуни неповнолітніх, які не виконують у повному обсязі обов'язки з виховання підопічних, будуть притягнуті до адміністративної відповідальності. Крім того, ювенальні поліцейські посилять контроль за цими сім'ями із залученням представників соціальних служб", - розповіли в главку.

У пошуках втікачів також брали участь співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій, соціальні працівники і місцеві жителі.

Як повідомляв УНІАН, у вересні 14-річну жительку Львівщини Катерину Шурдуб, яка пішла з дому, знайшли на АЗС у Києві. Правоохоронці побачили на заправці дівчинку, яка підпадала під орієнтування, та встановили її особу. При цьому Катерина представилась іншим іменем та надала неправдиві дані про себе, зокрема, повідомила, що вона є сиротою.