Терорист з Луцька поговорив з родичами заручників / скріншот

Озброєний чоловік, який захопив автобус з людьми, передав свої вимоги журналістам. Крім того, він заявив, що замінований не лише автобус. Окрім того, вибухівку закладено десь у Луцьку.

Читайте такожСБУ уточнила кількість заручників у Луцьку, жителів міста просять залишатися вдома

Як повідомляє «Українська правда», аудіозапис розмови передав журналістам син однієї з заручниць.

Жінка у телефонній розмові попросила сина зв’язатися з виданням "Цензор", щоб більше журналістів прибули на місце події і висвітлювали її. Потім вона передала слухавку терористові. Останній назвав свої умови:

"Я вибачаюся, що твоя мама тут опинилася зі мною – але така вже сталася ситуація. Зараз я на вайбер твоєї мами скидаю свої вимоги. Ти шукаєш якомога більше журналістів – і скидаєш їм поштою, по телефонах. Вимоги тобі мама передасть.

Поясниш ситуацію, що в Луцьку захоплено автобус, повний людьми, корочє. Заміновано все, в автобусі куча вибухівки, автоматичної зброї. Крім того, міна є в Луцьку, заложена окремо", - зазначив терорист.

Захоплення автобусу в Луцьку

Нагадаємо, сьогодні на Театральній площі у Луцьку невідомий захопив автобус і забарикадувався у ньому. На місці події було чути постріли, а площу оточено спецназом. У поліції повідомили, що у чоловіка, який захопив автобус, є зброя і вибухівка.  За наявною інформацією, в заручниках у терориста знаходяться близько 20 людей.

Що відомо про терориста з Луцька

Правоохоронцям злочинець представився як «Максим Плохой». Перед нападом він записав відео та виклав його в мережі.

Чоловік заявив, що "держава – це перший терорист". Тепер він вимагає, аби голови судів, міністерств, прокуратури, парламенту, церков, а також українські олігархи записали й виклали на своїх сторінках у соцмережах і в Youtube заяви про те, що саме вони - терористи в законі. Також відеозвернення повинен записати президент Володимир Зеленський.

Поліція веде перемовини зі злочинцем. Чоловік висловлював обурення існуючою системою, відмовився виходити та відпускати людей, а також стріляв у бік правоохоронців.

У Нацполіції повідомили, що чоловік має психічні розлади й нещодавно перебував на обліку у психіатра.

За інформацією ЗМІ, луцького терориста, що захопив автобус із пасажирами, насправді звати Максим Степанович Кривош, а Максим Плохой - це його псевдонім.