Чоловік утримує заручників у автобусі у Луцьку / фото УНІАН

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що перемовини із чоловіком, який від ранку утримує заручників у автобусі у Луцьку, тривають.

Про це повідомляє "112 Україна".

"Я хочу сказати, що наша стратегія в цьому випадку – це перемовини, перемовини і ще раз перемовини. Ми вважаємо, що найкращий варіант, щоб заручники були звільнені і були живі та здорові – це саме перемовини", - заявив Геращенко.

Відео дня

Він уточнив, що наразі зловмисник поводить себе нервово, неузгоджено і підтвердив, що той дійсно намагався збити дрон.

Читайте також"Є порозуміння": у СБУ розповіли про переговори з луцьким терористом

"На цей час ми продовжили ці перемовини. Ми просимо його дозволити піднести воду та їжу для тих осіб, хто перебуває заручниками, але поки що він не дав згоди на це", - сказав Геращенко.

Захоплення автобуса в Луцьку

Нагадаємо, сьогодні на Театральній площі у Луцьку невідомий захопив автобус і забарикадувався в ньому. На місці події були чутні постріли, а площа оточена спецназом. У поліції повідомили, що у чоловіка, який захопив автобус, є зброя і вибухівка. За інформацією СБУ, в заручниках у чоловіка перебувають близько 10 осіб.

Що відомо про терориста з Луцька

Правоохоронцям злочинець представився як «Максим Плохой». Перед нападом він записав відео та виклав його в мережі. Чоловік заявив, що "держава – це перший терорист". Тепер він вимагає, аби голови судів, міністерств, прокуратури, парламенту, церков, а також українські олігархи записали й виклали на своїх сторінках у соцмережах і в Youtube заяви про те, що саме вони - терористи в законі. Також відеозвернення повинен записати президент Володимир Зеленський.

Поліція веде перемовини зі злочинцем. Чоловік висловлював обурення існуючою системою, відмовився виходити та відпускати людей, а також стріляв у бік правоохоронці

За інформацією ЗМІ, луцького терориста, який захопив автобус з пасажирами, на насправді звуть Максим Степанович Кривош, а Максим Плохой - це його псевдонім.