Найближчими днями в Україні буде доволі прохолодно / фото УНІАН

Поточний тиждень в Україні буде холодним, вітряним, з дощами, мокрим снігом та заморозками. Про це розказала відомий синоптик Наталка Діденко.

Так, сьогодні, 16 квітня, атмосферний фронт зумовить у західних та північних областях періодичні дощі, часом із грозами. Впродовж дня опади дійдуть до Вінниччини, Черкащини та Харківщини. На решті території України, за словами синоптика, дощі малоймовірні.

Температура повітря по країні буде вкрай неоднорідною. На заході температура впаде до +9...+14, на Тернопільщині, Хмельниччині та у Чернівецькій області ще тепло, +18...+21 градус. На півночі стовпчики термометрів покажуть +17...+19 градусів. У центральній частині +23...+26 градусів, лише на Вінниччині буде +21 градус. У східних областях +22...+26 градусів, а на півдні повітря прогріється до +23...+26 градусів.

Відео дня

"Вітер буде поки що південно-західний, помірний, часом рвучкий та сильний", - попереджає Наталка Діденко.

У Києві сьогодні часом дощитиме, можлива гроза. Температура повітря впродовж дня +17...+18 градусів.

Надалі по тижню, за словами синоптика, переважатиме свіжа, іноді навіть холодна погода з періодичними дощами.

"Заморозки в другій половині тижня можливі, якщо не прикриє небо хмарами", - - додала вона.

Заморозки в Україні

Про те, що цього тижня в Україні можуть бути заморозки, каже й синоптик Ігор Кібальчич. За його даними, на західні та північно-західні області пошириться холодне повітря з Балтики та Скандинавського півострова. Тому в другій половині тижня тут не виключені заморозки як на поверхні ґрунту, так і місцями у повітрі.

Вас також можуть зацікавити новини: