Руслан Рябошапка / REUTERS

Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності рекомендував парламенту на пленарному засіданні розглянути проект постанови щодо висловлення недовіри генеральному прокурору Руслану Рябошапці.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення було ухвалено на засіданні комітету.

«Сьогодні не може бути внесено на позачергове засідання ВР це питання, тому що вичерпний перелік питань, який визначений президентом, він може розглядатися. У нас надійшла пропозиція щодо того, щоб рекомендувати парламенту на пленарному засіданні ВР визначитися шляхом голосування щодо прийняття чи відхилення проекту постанови про висловлення недовіри генеральному прокурору Рябошапці - реєстраційний номер 3154», - сказав голова комітету Денис Монастирський.

Відео дня

Відповідну пропозицію підтримали більшість членів комітету.

На засіданні був присутній Рябошапка, він мав можливість виступити перед членами комітету перед прийняттям рішення.

Читайте такожУ "Слузі народу" хочуть провести позачергове засідання Ради для висловлення недовіри Рябошапці

Як повідомляв УНІАН, 2 березня на засіданні Погоджувальної ради перший заступник голови фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко розкритикував роботу Офісу генерального прокурора та НАБУ. За його словами, дуже важливо, щоб 4 березня депутати заслухали керівників правоохоронних органів.

3 березня у Верховній Раді було зареєстровано проект постанови про висловлення недовіри генпрокурору.

Ініціаторами документи є ряд депутатів від «Слуги народу», «Опозиційної платформи - За життя» та один позафракційний. Від «Слуги народу», зокрема, це Олександр Дубінський та Максим Бужанський.

В тексті проекту зазначається, що, враховуючи «важливість та терміновість встановлення справедливості за ключовим запитом суспільства, існують всі підстави стверджувати про низьку ефективність виконання Русланом Рябошапкою обов’язків генерального прокурора та, як наслідок, його невідповідність займаній посаді».

«Нерозслідування, гальмування розслідування найбільш резонансних кримінальних проваджень свідчить про небажання, неможливість або неспроможність генерального прокурора забезпечити виконання завдань, поставлених законом перед Офісом прокурора, зокрема, й перед прокуратурою в цілому», - вважають автори проекту постанови.