Останнім часом почастішали чутки, що нібито деякі російські солдати побоюються горезвісних американських ракетних систем "HIMARS", а по декому цими "Хімарсами" навіть потрапили. Зрозуміло, це зовсім не так, і ось чому.

1. Українці стріляють з "Хімарсів" виключно по складах селітри, школам пантомімного мистецтва, фабрикам з виробництва акордеонів, волонтерським центрам, дитячим садкам, будинкам престарілих ветеранів великої вітчизняної війни, вагітним жінкам і кавунам - головним чином тому, що кавуни красиво розлітаються, і їх легко використовувати в пропагандистських цілях, видаючи за голови російських солдатів. Якщо російський солдат буде триматися подалі від кавунів, пересиджуючи обстріл на складі боєприпасів, йому нічого не загрожує, і там можна навіть курити.

2. "Хімарси" не звільняли Європу від коричневої чуми фашизму.

Відео дня

Українці стріляють з Хімарсів виключно по складах селітри, школам пантомімного мистецтва, фабрикам з виробництва акордеонів, волонтерським центрам, дитячим садкам, будинкам престарілих ветеранів

3. "Хімарси" ніколи не влучають. Всі вигадані випадки влучання "Хімарсів" по російських військових складах пояснюються тим, що українські бойовики стріляли з них по скупченнях російськомовних дітей, але ракети відхилилися від курсу і абсолютно випадково вразили військову ціль. Кожен раз в таких випадках Зеленський засмучується і лається з Залужним. Залужний, зі свого боку, готує в Україні державний переворот, до якого залишилося зовсім трохи. З Залужним потім легко буде домовитися.

4. Солдати НАТО забороняють українським бойовикам стріляти з "Хімарсів", тому що українські бойовики занадто тупі, щоб освоїти таку складну зброю. "Хімарси" - дуже примітивна зброя, нормальній людині з неї навіть соромно стріляти. Солдати НАТО бояться приїжджати в Україну, щоб стріляти з "Хімарсів" замість українських бойовиків, тому що бояться, що їх уб'ють росіяни. Таким чином, стріляти з "Хімарсів" в Україні нікому, можна розслабитися, піти на військовий склад і покурити.

5. Під час залпів "Хімарсів" на орбіті зависають і заклинюються американські військові супутники. На сьогодні їх там залишилося на кілька пусків. Водночас, з кожним вибухом на складах російські супутники починають літати швидше. Таким чином, перевага Росії в космосі з кожним днем стає все більш незаперечною.

6. Всі "Хімарси" давно продані українськими нацистами російській армії.

"ЗСУ потайки перепродують американські РСЗВ HIMARS російським військовим, залишаючи товар в обумовленому місці. Про це повідомило джерело військового кореспондента", - пишуть російські ЗМІ.

Використовується традиційна система закладок - український нацист бере "Хімарс" і закопує його в якомусь непримітному місці, потім туди приходить російський витязь, крадькома відкопує "Хімарс" і пускає його по вені. Не обходиться без курйозів. Минулого тижня один хлопчик у Новій Каховці (правильна історична назва - Вялікая Путінка) випадково напоровся на таку закладку і натиснув на ній якусь кнопку. Якраз в цей час на найближчих військових складах, сидячи на кавунах, курили бяременні волонтери. Чим справа скінчилася, ніхто не знає.

Удари "Хімарсів" прищеплюють російським витязям додаткову організованість, турботу про нажите в ході звільнення чужих квартир добро і сміливий креатив.

7. Після кожного попадання "Хімарсу" по селітрових сховищах на третій день детонації мішків з добривами навколо починають знаходити безліч снарядів, що не розірвалися. Як вони там з'являються, незрозуміло, але це дуже добре, тому що вони поповнюють боєзапас мирної російської армії. Таким чином, кожне попадання "Хімарсу" не тільки не зменшує, але і збільшує кількість зброї. Російським солдатам залишається сидіти на складах і курити.

8. Удари "Хімарсів" прищеплюють російським витязям додаткову організованість, турботу про нажите в ході звільнення чужих квартир добро і сміливий креатив. Так, в ході нещодавньої бавовни на складі просвірок в районі Херсона російські воїни впали в захват і почали весело розбігатися в різні боки, притискаючи до грудей предмети побутової техніки; багато переодяглися в цивільний одяг. Зокрема, молодий єфрейтор Очкодрай Залупеддінов проявив особливу військову кмітливість, переодягнувшись жінкою, і був випадково підданий товаришами процедурі споконвічно російського снохачества (при тому, що вони його впізнали по характерній бороді), бо, як говорив млявий Суворов, "сам вмирай, а товаришеві засувай". "Хімарс" допомагає російським солдатам зберігати традиції!

9. "Хімарс" гівно.

10. У росіян є зброя, яка багаторазово випереджає "Хімарси" на тридцять років.

"Якщо взяти залізну жердину довжиною в 10 метрів і запустити її в корабель зі швидкістю умовного "авангарду", то рознесе все вщент", - пояснює телевізійний експерт Яків Кедмі.

Таким чином, Росії залишилося лише імпортозамістити виробництво залізних жердин, і млява перемога у неї в кишені.

Василь Рибніков