Ілюстрація / REUTERS

Росспоживнагляд упродовж місяця створить робочу групу і підготує пропозиції щодо заборони використання учнями шкіл телефонів на території навчальних закладів.

Про це повідомила глава відомства Анна Попова, передає «Интерфакс».

Читайте такожБетонна плита впала на біотуалети і розчавила двох будівельників в РФ

Відео дня

З відповідною ініціативою раніше виступила голова Ради Федерації Валентина Матвієнко, попросивши експертів «уважно подивитися всі аспекти» питання й до початку нового навчального року прийняти необхідні рішення.

«Є норми етики в різних країнах. Якщо дитина з телефоном на уроках - буде дитина вчитися? Ні», - зазначила вона.

На думку Матвієнко, заборона має бути запроваджена і тому, що в школах немає умов для зберігання дорогих пристроїв - у разі, якщо він зникне, керівництво навчальних закладів не братиме на себе відповідальність.

«Телефонів на уроках, перервах бути не повинно», - наголосила голова Ради Федерації, додавши, що більшість педагогів підтримує за це нововведення.

У серпні 2017 року зі схожою заявою виступила міністр освіти Ольга Васильєва. На її думку, використання мобільних телефонів під час уроків може заважати навчальному процесу, і керівництво навчальних закладів має право виробити рекомендації щодо смартфонів. Сама вона зазначила, що вважає, що їх варто заборонити.

Як повідомляв УНІАН, у російському місті Кургана семирічна дитина загинула внаслідок вибуху мобільного телефону.