Володимир Путін / REUTERS

Будівництво культурних комплексів у Калінінграді, Владивостоку, Кемерово та окупованому Севастополі, яке у 2018 році анонсував президент РФ Володимир Путін, обійдуться бюджету країні у 4,8 мільярда рублів.

Читайте також"Вся Росія підтримує мене": якутський шаман вирішив відновити похід проти Путіна

До цього чиновники стверджували, що на будівництво нових центрів бюджетні гроші не витрачатимуть, пише російська служба BBC з посиланням на пояснювальну записку до федерального бюджету Росії на 2021-2022 роки.

Відео дня

Ідея проекту зі створення музеїв належить Путіну.

Щороку на експлуатацію центрів з бюджету виділятимуть 12-14 мільярда рублів. Тоді як будівництво мала профінансувати закрита державна компанія «Роснафтогаз», що контролює «Роснафту» та 10,97% «Газпрому».

У середині жовтня будівництвом зайнялась компанія друга Путіна Геннадія Тимченка.

Водночас співрозмовник видання пояснює, що філіали музеїв уже почали працювати у тимчасових приміщеннях, тому бюджетні кошти виділені на роботу цих філіалів.

Як повідомляв УНІАН, на засіданні Ради голів СНД Путін заявив, що Росія розроблятиме ракети середньої дальності, бо у США вони вже з’явилися. Водночас у вересні 2019-го в НАТО повідомляли, що Росія вже розмістила на своїй території ракети 9М729.