Рамзан Кадиров / REUTERS

Глава Чечні Рамзан Кадиров закликав карати користувачів інтернету, які, на його думку, могли "образити чиюсь честь".

Сюжет з виступом Кадирова перед урядом регіону з’явився на телеканалі Грозный 5 листопада.

Читайте також"Пообіцяли опустити": ЗМІ розповіли про мотиви російського строковика, який розстріляв товаришів по службі

Відео дня

«Тих, хто порушує злагоду між людьми, пліткують, створюють розбрат. Якщо ми не зупинимо таких людей, не вб’ємо їх, не посадимо, не налякаємо, нічого не вийде», – цитує у перекладі слова Кадирова Настоящее время.

Кадиров додав, що готовий переслідувати того, хто зачіпає честь, навіть якщо «весь світ згорить синім полум’ям» і «закони усіх країн будуть порушені».

«Ну, посадять у в’язницю. Ну, вб’ють. Ну, вмреш. Мені – 45 років, що мені ще робити у цьому світі», – заявив Кадиров.

Невдовзі речник Путіна Дмитро Пєсков відповів журналістам, що не читав оригіналів стенограм засідання уряду Чечні й що йому «невідомо про те, що якісь протиправні дії мали місце».

Відповідаючи на запитання про можливі особливі правові умови в Чечні, Пєсков сказав, що це російський регіон «зі всіма юридичними й іншими наслідками з точки зору режиму застосування законодавства», пише опозиційний телеканал Дождь.

Як повідомляв УНІАН, у Чеченській Республіці почали перевірку щодо колишнього мера Грозного Іслама Кадирова (троюрідного племінника Рамзана Кадирова) після появи відео, на яких він жорстоко поводиться із місцевими мешканцями з 2012 по 2015 роки.