Експерти прийшли до висновку, що обвинувачений у жорстокому вбивстві Солоков осудний / TASS

Історик Олег Соколов, обвинувачений у вбивстві аспірантки Анастасії Єщенко, визнаний осудним.

Читайте такожРосійський історик виправдався за вбивство аспірантки: "перетворилася на істоту зі страшної казки"До такого висновку прийшли експерти Національного медичного дослідницького центру психіатрії та наркології імені В. П. Сербської, які обстежили Соколова, повідомляє Meduza.

«Хронічним і тимчасовим психічним розладом, недоумством і іншим хворобливим станом психіки у період злочину не страждав і в даний час не страждає», – йдеться в документах.

Відео дня

Також фахівці вважають, що вбивство не могло статися у стані афекту – стані сильного душевного хвилювання. Така кваліфікація могла б пом'якшити покарання для історика.

Адвокат Олександра Бакшеєва, що представляє інтереси матері вбитої, підтвердила результати експертизи.

Як повідомляв УНІАН, Олега Соколова затримали в листопаді 2019 року в Петербурзі, в його рюкзаку виявили дві відпиляні жіночі руки. Соколов зізнався, що убив і розчленував свою колишню студентку Анастасію Єщенко, з якою його пов'язували близькі стосунки. Адвокат Соколова Олександр Почуєв заявляв, що не виключає і версію самообмови його підзахисного та інші версії злочину, «аж до містичних».