Путін може оголосити про приєднання до РФ окупованого Донбасу / REUTERS

Російський диктатор Путін 9 травня може оголосити про приєднання "ЛДНР" до РФ, це може викликати серйозний розкол всередині еліти країни й спричинить різку зміну ставлення до нього олігархів.

Таку думку висловив "Апострофу" російський опозиціонер Дмитро Гудков.

"Придбання "ЛНР" і "ДНР" в Росії мало хто оцінить. Розумієте, коли російська протягом року розповідала, що ми захопимо Київ, поставимо своїх людей, переможемо НАТО і проведемо парад в центрі столиці України, це згодовували глядачам зомбоящика... А потім сказати: ну, Київ не вийшло, Одесу не вийшло, Харків не вийшло – ось вам "ДНР-ЛНР". Вони нікому не потрібні. Більш того, це абсолютно збиткова історія. Потрібно буде утримувати зруйновані міста, села, села в умовах, коли і так країна наближається до катастрофи", - пояснив політик.

Відео дня

За його словами, невдоволення в елітах РФ вже зріє і може посилитися після оголошення Путіним про приєднання "ЛДНР".

"Тому що просто уявіть, яка кількість підприємців втратила скільки грошей. Я навіть подивився на список Forbes вчора. Так от наші фігуранти списку Forbes на всіх втратили 42% від усіх своїх капіталів. 42% - це практично половина", - додав опозиціонер.

Гудков нагадав, що за час агресії російські олігархи втратили десятки мільярдів доларів.

"Як мінімум, третину грошей великі олігархи втратили. А це десятки мільярдів доларів. Заради чого? Щоб приєднати "ДНР-ЛНР"? Щоб потрапити під санкції? Щоб ваші рахунки заарештували по всьому світу, а ваших дітей, які навчаються в західних вузах, повернули в Росію? Ось заради цього він приєднав "ДНР-ЛНР"? Розумієте, коли цей факт здійсниться, коли всі зрозуміють, заради чого вся гра була затіяна, то я думаю, що кількість тих, хто сумнівається в тому, що Путін неадекватний, скоротиться в рази", - резюмував він.

Раніше ЗМІ писали, що Путін зараз за крок від оголошення Україні повномасштабної війни замість "спецоперації".