У Росії колишній "поліцай ЛНР" завдав смертельного удару чоловікові з інвалідністю і не був покараний / ілюстративне фото Pietro Izzo via Flickr

У селищі Бикове міського округу Подільськ Московської області Російської Федерації колишній гранатометник "народної міліції" самопроголошеної " ЛНР " – 27-річний В'ячеслав Грицюк, через тисячу рублів вдарив в обличчя 56-річного чоловіка з інвалідністю I групи Андрію Занятнову, після якого потерпілий помер у лікарні, та уникнув покарання.

У РФ підозрюваному змінили статтю – замість умисного заподіяння тяжкої шкоди здоров'ю, що спричинило з необережності смерть потерпілого (ст. 111 ч. 4), інкримінують заподіяння легкої шкоди здоров'ю (ст. 115 ч. 1) Кримінального кодексу, повідомив Telegram-канал Mash.

За його даними, Грицюка затримували, а потім відпустили під підписку про невиїзд.

Дочка загиблого чоловіка Катерина не змирилася з рішенням. Справу про загибель її батька почав розглядати мировий суддя.

Андрій Занятнов позичив тисячу рублів в Биково своєму сусідові Володі на коньяк, і сусід кудись пропав. Боржника чоловік потім почав шукати.

Читайте такожУ Росії водій зачепив пішохода дзеркалом автомобіля і жорстоко побив його лопатою"...А сусід вже прямував на горілку з шашличками в компанії – зав'язався конфлікт. Найбільше обурився Грицюк, який служив гранатометником у "народній міліції ЛНР", а нині зв'язківець у будкомпанії. З його слів, він вирішив "заспокоїти діда" ударом в обличчя", – наголошується в повідомленні.

Потерпілий впав, його відтягнули за ріг і залишили, а самі продовжили відпочивати. Чоловіка помітили перехожі через дві години й викликали швидку допомогу. Медики не змогли врятувати потерпілого – Занятнов помер у лікарні 10 травня.

"...Попри травми, експертиза прямого зв'язку між ними й смертю не знайшла...", – підкреслюється на каналі.

Нагадаємо, на початку серпня стало відомо, що у РФ було скасовано вирок бійцю Росгвардії, який спочатку поглумився над 11-річним хлопчиком, потім намагався зґвалтувати матір з інвалідністю, а пізніше схилив дитину до орального сексу. 

Спершу росгвардійця визнали винним у насильницьких діях щодо дитини й незаконному проникненні в житло та присудили 14 років колонії суворого режиму і зобов'язали виплатити родині постраждалої дитини 1 мільйон рублів.

Пізніше вирок суду був скасований, через "допущені раніше порушення кримінально-процесуального законодавства".