Гіркін спрогнозував наслідки приходу Пригожина до влади в Росії / фото REUTERS

Російський терорист Ігор Гіркін (Стрєлков), який видав аналітику щодо перевороту в РФ, заявив, що дії ватажка "вагнерівців" Євгена Пригожина – це "реально удар у спину". Він також спрогнозував наслідки можливого приходу "кухаря Путіна" до влади в Росії. 

Як заявив Гіркін у своєму Телеграм-каналі, якщо Пригожин опиниться при владі, в Чечні неминуче почнеться "заколот". Терорист також прогнозує "початок 3-ї Чеченської кампанії". 

"Дуже ймовірне обвалення фронту і вторгнення ворога в Крим, падіння Донецька і Луганська; початок процесу розпаду РФ; недовгий, але дуже брудний і кривавий період "диктатури латиноамериканського зразка". Без правил і без законів – за кримінальними "поняттями", – підкреслив Гіркін.

Відео дня

Переворот в Росії

Увечері 23 червня 2023 року загострився давній конфлікт між ватажком "вагнерівців" Євгеном Пригожиним і російським військовим керівництвом. Пригожин повідомив, що позиції його найманців атакувала російська армія і заявив, що вони йдуть "зупиняти Шойгу". 

У росЗМІ, підконтрольних Кремлю, традиційно заявили, що приводів для паніки немає, Міноборони до удару не причетне, а сам запис про атаку є постановочним. Водночас в ряді інших медіа повідомляють, що в Москві підняли по тривозі співробітників ФСБ та інших силовиків. 

Ближче до ранку 24 червня в мережі з'явилися відео зі стрільбою. Стверджується, що вони були зняті в Ростовській області. Губернатор області закликав жителів не виходити з дому без необхідності. За його словами, правоохоронні органи роблять все необхідне, щоб забезпечити безпеку. Водночас у різних каналах почали публікувати кадри, на яких нібито зафіксована колона ПВК "Вагнер" в Ростовській області. 

Вас також можуть зацикавити новини: