Сурков поміркував про "повернення України" / фото WarGonzo

Колишній помічник президента РФ, тіньовий "куратор" агресії Росії на Донбасі Владислав Сурков заявив, що Україну "можна повернути тільки силою".

Про це він сказав в інтерв'ю Телеграм-каналу WarGonzo.

Про яку саме силу йдеться-Сурков не уточнив.

Відео дня

"Звичайно, силою. Силою! Сила буває різна, не тільки військова. Є ще сила спецслужб, вона інша. Є сила, так звана, м'яка, горезвісний термін, але вона теж існує. Є сила економічного впливу, політичного впливу", - заявив він.

Сурков також стверджує, що РФ нібито "виграє міжнародну ситуацію". Світ же, за його словами, "реально втомлюється від України".

Читайте такожЕкс-ватажок бойовиків про дії Суркова: замість "вітрини руського миру "зробив" помийку " (відео)

Раніше ЗМІ опублікували запис, на якому кум Путіна Віктор Медведчук і колишній помічник Путіна Владислав Сурков в 2014 році обговорювали постачання електрики в окупований Крим і обмін полоненими на Донбасі. В СБУ пообіцяли провести її експертизу, про результати поки не повідомлялося.

Як повідомляв УНІАН, у січні з'явилися повідомлення про звільнення Суркова з посади помічника Путіна. Сурков займався "курируванням політики щодо України".

11 лютого прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що "український напрямок" і питання "інтеграції" курирує заступник глави Адміністрації президента Козак.

18 лютого президент Росії Володимир Путін офіційно звільнив Суркова з посади свого помічника.