Росіяни обвішують свої літаки шинами / фото t.me/fighter_bomber

Чіпляючи автомобільні шини на літаки, росіяни намагаються замаскувати свою авіацію, але при цьому роблять її більш вразливою для атак певними дронами, зазначив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

"Шини на літаках розширюють можливості ураження авіації засобами, які раніше мали посереднє ККД.... Будь-який FPV-дрон, куплений на Amazon на території Росії, з гранатою Ф-1 - це проблема для дорогого і унікального Ту-22М3, Ту-95МС, Ту-160. З урахуванням таких обставин, навіть будь-який російський партизан, незадоволений політикою Путіна, може купити дрон, начинити його найпростішою запальною сумішшю і спалити Ту-22М3!" - зазначив експерт.

Він додав, що саме під час атак дронами-камікадзе або БПЛА, які скидають вибуховий пристрій, шини навіть "допоможуть" знищити борт:

Відео дня

"У разі дрона-камікадзе, який безпосередньо таранить ціль, взагалі безглуздий захист... Але куди цікавіше дрон, що скидає вибуховий пристрій, наприклад, гранату. І в даному випадку шини не стільки перешкода, скільки - помічник!... Граната скотиться по поверхні літака і здетонує на землі. У свою чергу шини допоможуть зафіксувати гранату на поверхні, всередині себе і тоді за допомогою найпростішого засобу можна знищити "стратег".

В цілому ж таке "ноу-хау" росіян Коваленко назвав демонстрацією деградації російської авіації в питаннях забезпечення її засобами захисту від найпростіших засобів ураження.

Разом з тим, оглядач визнав, що певну ефективність у низці випадків захист літаків шинами має:

"Шини можуть застосовуватися для запобігання атак з повітря малогабаритними об'єктами...  Для розвідувальних (дронів) вони спотворюють контури літака. Таким чином окупанти намагаються не захистити, а замаскувати авіацію".

Росіяни вішають шини на літаки - що повідомлялося

Як писав УНІАН, спочатку стало відомо, що росіяни "захищають" шинами стратегічні бомбардувальники Ту-95 на аеродромі в Енгельсі.

Пізніше з'явилася інформація, що у РФ стали масово використовувати автомобільні шини для захисту своєї стратегічної авіації.

Вас також можуть зацікавити новини: