Названа версія масової стрільби з убитими "мобиками" на полігоні під Білгородом / фото ua.depositphotos.com

Громадяни Таджикистану, яким вручили російські паспорти і відправили в армію, влаштували масову стрілянину на одному з полігонів в Бєлгородській області Росії. Не виключено, що мобілізованих принижували, і вони вирішили помститися.

Про це розповів російський опозиційний політик Дмитро Гудков, передає 24 канал.

Він заявив, що в армії РФ є поділ військових за класами

Відео дня

"Оскільки у армії не вистачає ні бронежилетів, ні теплих речей, ні екіпіровки, то всередині російських Збройних сил йде боротьба за ці ресурси, – зазначив Гудков. – Це ніякий не теракт, а внутрішні проблеми Збройних сил Росії".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Білгородській області мобілізовані росіяни влаштували перестрілку. Троє чоловіків відкрили вогонь, попередньо повідомляється про 22 вбитих і 16 поранених.

Як проходить мобілізація в Росії

Обчислити колосальні втрати російської армії в Україні і відсутність резервів, президент РФ Володимир Путін оголосив часткову мобілізацію росіян. За його словами, призову підлягатимуть тільки ті росіяни, які перебувають у запасі, хто проходив службу в лавах Збройних сил.

Разом з тим вже відомо про масу випадків, коли мобілізовані громадяни РФ не можуть служити навіть за станом здоров'я. Наприклад, в Свердловській області мобілізували погано чуючого, сліпого на одне око і онкохворого 59-річного хірурга.