Російські військові по кілька разів можуть доповідати про знищення однієї і тієї ж української техніки / скріншот відео; УНІАН

Російські військові по кілька разів можуть доповідати про знищення однієї і тієї ж української техніки заради отримання премій, розповів в інтерв'ю "Російській службі Бі-бі-сі" втік від війни лейтенант ВКС Дмитро Мішов.

Він розповів, що в листопаді минулого року Міністерство оборони РФ пообіцяло виплачувати по 300 тисяч за кожен знищений літак, 200 тисяч - за вертоліт, 100 - за танк і по 50 тисяч - за легку броньовану техніку.

"Припустимо, є пошкоджений танк. І по ньому стріляють кілька вертольотів кілька разів, а навідник за невелику суму кожен раз підтверджує, що знищена нова одиниця техніки. І всім виплати за один танк", - розкрив схему Мішов. Він підкреслив, що ніхто з військових не вірить зведенням, які озвучує генерал Ігор Конашенков, оскільки "всі знають, що відбувається насправді".

Відео дня

Розповіді Міноборони РФ про втрати України

Раніше в Міноборони України пояснили, що росіяни запускають фейки про втрати ВСУ, щоб змусити противника видати якомога більше інформації про себе - наприклад через спонукання до виправдання і спростувань.

Перед цим російські пропагандисти заявили про нібито перші знищені танки Leopard 2, однак це виявилася сільськогосподарська техніка.

Білоруський диктатор Лукашенко заявив, що причиною підриву Каховської ГЕС нібито стала необхідність приховати провалений початок контрнаступу ЗСУ, в ході якого "дві сотні бронемашин були знищені і більше 2 тисяч людей загинули".

Вас також можуть зацікавити новини: