У Росії на акції протесту вийшли прихильники Навального / фото t.me/astrapress

У неділю, 4 червня, в день народження російського опозиціонера Олексія Навального його прихильники вийшли на акції протесту, повідомляється про десятки затриманих.

Як пише "Медуза", вуличні акції організували не тільки у російських містах, але і по всьому світу (Женева, Буенос-Айрес, Прага, Тель-Авів, Париж, Гельсінкі, Торонто, Мехіко, Стокгольм, Токіо, Сідней, Тбілісі і Вільнюс).

"У Росії в основному виходять на одиночні пікети і точкові акції - в Хабаровську, Красноярську, Ростові-на-Дону, Калінінграді, Єкатеринбурзі, Омську, Саратові, Санкт-Петербурзі та інших містах", - йдеться у повідомленні.

За даними "ОВД-Інфо", на зазначених акціях в РФ вже затримали не менше 45 осіб, серед них як мінімум четверо неповнолітніх і один журналіст.

Наприклад, в Калінінграді затримали місцевого жителя, який вийшов на акцію з кульками з написом: "З днем народження, Олексій", а у Москві поліцейські затримали жінку, яка вийшла з плакатом "Свободу Навальному. Свободу політв'язням".

Олексій Навальний у в'язниці - що повідомлялося

Російський опозиціонер Олексій Навальний заявив, що адміністрація в'язниці "катує" його записами виступів Володимира Путіна:

"Давно в якомусь шпигунському детективі я читав про тортури, яким піддавали ув'язнених, - їм на величезній гучності включали вірші Мао Цзедуна. Мабуть, хтось у нашій тюремній системі теж читав цю книжку".

Також повідомлялося, що не так давно Навального побили в колонії і пообіцяли відкрити проти нього нову кримінальну справу.