Кадр з серіалу "Контакт" / скріншот

У новому російському серіалі "Контакт" біженців з окупованого Донбасу зобразили кримінальними неосвіченими елементами, які не дотримуються законів.

Уривок однієї з серій опублікував у себе в Facebook журналіст, член української делегації в ТКГ Денис Казанський.

"ДНР" отримала підлий удар в спину. І від кого! Від братської Росії! На російському каналі ТНТ вийшов серіал "Контакт", в якому біженців з ОРДЛО показали злісними злодіями й дегенератами, що обікрали добрих росіян, які їм допомагали і дарували свої речі", - іронічно пише журналіст.

Він акцентував, що герої серіалу говорять з "доведеним до абсурду" донецьким акцентом, а коли їх виводять на чисту воду - виправдовують злодійство тим, що "постраждали за русскій мір".

Читайте такожБойовик з РФ, який воював на Донбасі, викрав двох дітей, а їхнього батька прокотив на капоті (відео)

"Скільки в Росії кричали, що Україна дегуманізує і зневажає Донбас. Але такі серіали чомусь знімають в Росії, а не у нас. Причому, вся принадність ситуації в тому, що спочатку Росія перетворила Донбас в кримінальну резервацію, а тепер сама ж над нею і глумиться", - підсумував Казанський.

Раніше в ТКГ пояснювали, що Росія в разі включення окупованих районів Донбасу до свого складу позбудеться інструменту тиску на Україну - тому вона ніколи цього не зробить.

До цього в партії Путіна відмовилися визнавати окупований Донбас частиною Росії.