Частка прихильників мирних переговорфі у РФ повторила максимум за весь час спостережень / фото REUTERS

Рівень підтримки дій російських військ в Україні протягом останніх півтора року спостережень залишається стійко високим. Більшість опитаних (74%) підтримують дії ЗС РФ в Україні, не підтримують – 18% респондентів. Про це свідчать результати опитування "Левада-центру".

Так, найбільше підтримують дії ЗС РФ в Україні старші вікові групи (89% серед опитаних 65+); телеглядачі (84%); ті, хто вважає, що справи в країні йдуть у правильному напрямку (86%); ті, хто схвалює діяльність Володимира Путіна на посаді президента (83%).

Рівень підтримки дій російських військ є нижчим серед молодших вікових груп (24% до 24 років); глядачів YouTube-каналів (31%); тих, хто вважає, що Росія рухається неправильним шляхом (47%); тих, хто не схвалює дії Путіна на посаді президента РФ (62%).

Відео дня

Соціологи також зазначають, що частка росіян, які вважають, що необхідно розпочати мирні переговори, повторила максимальні показники за весь час спостережень.

"Так само, як і у жовтні 2022 року (після оголошення про часткову мобілізацію) 57% опитаних завили про необхідність розпочати мирні переговори (24% безперечно розпочати мирні) переговори, 33% - швидше розпочати мирні переговори). За продовження військових дій виступають 36% респондентів (21% - безперечно продовжувати військові дії, 15% - швидше продовжувати військові дії)", - йдеться у релізі.

При цьому військові дії РФ в Україні здебільшого викликають у росіян гордість за Росію - 45% (38% - у вересні), тривогу, страх і жах - 32%.

Також, згідно з результатами опитування, кожен третій росіянин протягом останніх 12 місяців жертвував гроші на "суспільно корисні цілі", з березня 2020 року їхня частка поступово зростає.

Війна Росії проти України - останні новини

Російські окупанти збільшують кількість спостережних пунктів на південному напрямку. При цьому українські захисники надалі утримують позиції на лівобережжі Дніпра, продовжують контрбатарейну боротьбу, наносять вогневі ураження по позиціях і по тилах противника.

Напередодні стало відомо, що стало відомо, що Росія нарощує фортифікації та підтягує резерви на півдні. Окупанти тиснуть на правий берег артилерійськими обстрілами, активізують  застосування дронів.

Вас також можуть зацікавити новини: