Росія не справляється з відновленнями танків / фото Wikipedia

Росіяни знімають танки Т-90А з консервації та відправляють на війну в Україну.

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив " Олександр Коваленко пояснив, про що це може свідчити.

За його словами, танки Т-90А стали відправляти на зберігання порівняно недавно, якщо порівнювати з Т-72, Т-80 та навіть Т-62: "Фактично їх стали відправляти в бокси у кінці 1990-х початку 2000-х та у більшості своїй вони в цілком стерпному стані".

Відео дня

"Якщо і справді починають знімати з консервації настільки цінні унікальні екземпляри, то виникає питання, а що ж з усім іншим? Думаю, відповідь напрошується сама собою. Те, що умовно можна назвати виробництвом в Росії, а насправді не більше ніж ремонтні бази, не справляється з навантаженням відновлення Т-72 і Т-80", – вважає Коваленко.

"Намагаючись вирішити проблематику нестачі необхідного ресурсу в техніці, Росія змушена йти на крайні заходи – вводити в дію те, що умовно можна вважати найбільш цінною бойовою одиницею. А тому, хто знає, можливо, скоро ЗСУ затрофіють вже не тільки Т-90, але і Т-14 "Армата", – додав експерт.

Раніше експерт заявляв, що дефіцит ракетного озброєння вносить все більше негативних коректив у боєздатність російської армії.

Вас також можуть зацікавити новини: