Сват Кадирова отримав посаду в російському Центрі "Е"/ фото REUTERS

Сват Рамзана Кадирова та міністр внутрішніх справ Чечні Руслан Алханов отримав посаду в головному управлінні з протидії екстремізму МВС Росії, також відомого як Центр "Е". Тепер головний силовик Чечні очолюватиме це управління.

Про це повідомляє проект "Радіо Свобода" – "Кавказ. Реалії". Зазначається, що Алханов був головою управління МВС Чечні 19 років, а до цього очолював службу охорони батька Рамзана Кадирова – Ахмата Кадирова. Поки невідомо, хто замінить Алханова на посаді в МВС Чечні.

Відомо, що Алханов та Рамзан Кадиров – односельці. Також його 28-річний син Адам – чоловік Хадіжат, однієї з доньок Кадирова. 

Відео дня

"Під час керівництва Алхановим Міністерством внутрішніх справ співробітники МВС Чечні почали активно практикувати викрадення та тортури людей та переслідувати противників режиму Рамзана Кадирова – при цьому урядовець публічно виправдовує такі заходи. У грудні 2022 року Алханов потрапив під санкції Канади за причетність до систематичних порушень прав людини та підтримку війни проти України", – йдеться у матеріалі. 

Інші новини РФ

У Росії опинився в СІЗО генерал-майор Костянтин Огієнко, який відповідав за ППО Москви. Офіційна причина затримання – корупційні схеми з заволодіння земельними ділянками, що належали російському Міноборони.

Тим часом із сайту Міноборони РФ раптово зникли згадки про генерала Сергія Суровікіна, який був призначений на посаду командувача "спецоперацією" у жовтні 2022 року.

Після червневого заколоту Євгена Пригожина та його ПВК "Вагнер", Суровікін опинився в СІЗО. Повідомлялося, що його невдовзі відпустили, проте на перше його публічне фото зʼявилося лише у вересні 2023 року. 

Вас також можуть зацікавити новини: