Шойгу в Тегерані "помилувався" іранськими дронами і ракетами / скріншот

19 вересня делегація чиновників з РФ, що закуповує в Ірану ударні безпілотники і деталі для них, вирушила до Тегерану для переговорів з військовим керівництвом країни, повідомляє Міноборони країни-агресора.

Під час візиту міністр оборони РФ Сергій Шойгу наголосив , що "російсько-іранська взаємодія виходить на новий рівень" всупереч протидії Заходу.

Він разом з делегацією відвідав у Тегерані виставку аерокосмічних сил Корпусу вартових ісламської революції Ірану. Відомство зрештою повідомило, що на виставці продукції іранського військово-промислового комплексу Шойгу "ознайомився з ракетним озброєнням, безпілотними літальними апаратами, а також засобами протиповітряної оборони". 

Відео дня

На виставці, як зазначається, були представлені "досягнення аерокосмічної промисловості", в тому числі найновіші зразки іранських дронів і "трофейні" безпілотники американського виробництва.

Іран і Росія - що потрібно знати про співпрацю країн

У 2022 році на тлі нестачі ракет для ударів по Україні РФ звернулася за допомогою до Ірану, який надав країні сотні ударних дронів-камікадзе "Шахед", що згодом використовувалися для ударів по цивільному населенню та інфраструктурних об'єктах в Україні.

З недавнього часу Росія почала виробництво власних дронів-камікадзе на основі іранських ударних БПЛА "Шахед". За оцінками британської розвідки, протягом ще тривалого часу це виробництво буде залежати від поставок деталей з Ірану. 

У Повітряних силах повідомляли, що РФ намагається модернізувати іранські ударні дрони, проте різниця між "покращеною" і оригінальною версією залишається несуттєвою.

Вас також можуть зацікавити новини: