Співробітників адміністрації Путіна зобов'язали позбутися iPhone / фото REUTERS

Співробітникам адміністрації президента РФ рекомендували відмовитися від iPhone до квітня, пише "КоммерсантЪ" з посиланням на джерело видання, близьке до адміністрації кремлівського диктатора Володимира Путіна.

Зазначається, що дану інформацію довели до чиновників на початку березня.

За словами джерела, заборона на користування технікою Apple пошириться і на чиновників, які займаються внутрішньою політикою в регіональних адміністраціях.

Відео дня

За інформацією росЗМІ, чиновникам РФ можуть закупити нові телефони замість техніки Apple. Це можуть бути російські "аналоги" на базі операційної системи "Аврора". У РФ це пов'язують з "міркуваннями безпеки".

Що відбувається в Росії - актуальні новини

Як писав УНІАН, днями Путін підписав закони про відповідальність за дискредитацію учасників війни проти України (у тому числі "добровольців" - "вагнерівців") та поширення фейків про них.

Також недавно в Росії відразу у кілька московських барів прийшла поліція через підозру, що заклади можуть бути причетні до фінансування "Збройних сил України". Повідомлялося, що поліцейські прийшли в бари з кувалдою і електрошоками. Одну з відвідувачок співробітники силових структур змусили написати на дверях закладу літеру "Z" і слова "за Росію".

Експерти сходяться на думці, що у Росії вже почався розпад Еліт, і надалі цей процес буде тільки прискорюватися. Рівень невдоволення путінським правлінням серед бізнесменів оцінюються як високий.