Причиною для повернення смертної кари називають смерть воєнкора татарського / фото ua.depositphotos.com

Конституційний суд Росії закликали переглянути позицію про мораторій на смертну кару, так як РФ більше не в Раді Європи.

"Прошу Валерія Зорькіна (глава КС РФ - УНІАН) переглянути позицію КС РФ Про мораторій на смертну кару, пов'язану ще зі вступом Росії до Ради Європи. Ми давно не в РЄ. На тлі атак і терактів укрон*циків потрібно повертати смертну кару для терористів і їх пособників", - написав лідер фракції "Справедлива Росія - за правду" в Держдумі Сергій Миронов в Twitter

Кілька днів тому про скасування мораторію на смертну кару висловився також лідер іншої парламентської партії - ЛДПР - Леонід Слуцький. 

Відео дня

"Те, що сталося з нашим товаришем, з Владленом Татарським, те, що зараз відбувається на полях "спеціальної військової операції", стукає в наше серце з тим, щоб ми переглянули цю норму", — заявив Слуцький на пленарному засіданні Держдуми, пишуть пропагандистські ЗМІ.

Ліквідація Татарського - що відомо

2 квітня в Санкт-Петербурзі під час "творчого вечора" пропагандиста і воєнкора Владлена Татарського здетонувала подарована йому статуетка. В результаті вибуху він і загинув.

Цього ж дня силовики затримали дівчину, яка зробила йому цей подарунок. Нею виявилася прихильниця опозиції Дар'я Трепова. 4 квітня її заарештували на 2 місяці. За версією слідства, якийсь "Організатор з України" попросив Дарину принести статуетку з бомбою на зустріч татарського з шанувальниками.

Однак пізніше відповідальність за вбивство російського "воєнкора" Владлена Татарського взяла на себе"Національна республіканська армія".

Вас також можуть зацікавити новини: