В уяві Коротченка, Збройні сили обстрілюють не російські позиції в окупованому Херсоні, а "Росію" / скріншот

Російські пропагандисти відкрито закликали знищувати українські мости у відповідь на постійні атаки ЗСУ по складах окупантів у Херсонській області.

Про це йшлося в ефірі пропагандистського "Росія 1". 

Член Громадської ради при Міноборони Росії Ігор Коротченко заявив, що пора знищувати мости через Дніпро.

Відео дня

В уяві Коротченка, Збройні сили обстрілюють не російські позиції в окупованому Херсоні, а "Росію": "Бо Херсонська область - це Росія. Запорізька область - це Росія. Харківська область - це Росія. Одеса, Миколаїв - це Росія. Вони стріляють по нас".

"І найрадикальніший і простий спосіб вирішити проблему з поставками західного озброєння, - продовжив пропагандист, - знищити всі ключові об'єкти залізничної інфраструктури на заході, звідки йде трансфер з Польщі, і на півдні, звідки йде трансфер з Румунії. Настав час обрушити мости в Дніпро". 

"За кожен український удар по Херсону, Новій Каховці один з мостів повинен бути обрушений в Дніпро", - сказав він.

Російський чиновник додав, що "не треба соромитися це робити. Це легітимні військові цілі".

Більш того, Коротченко обурився "західними візитерами", які "безбоязно приїжджають" до Києва: "Вони повинні боятися - по-перше. А по-друге - вони повинні позбутися фізичної можливості перебувати в Київ як по повітрю, так і по залізничному транспорту".

На його думку, "масштабування ракетних високоточних ударів" нібито зможе змусити українську владу "капітулювати".

Війна в Україні: актуальні дані

Після захоплення Лисичанська російські війська взяли, за словами представників військово-політичного керівництва РФ, "оперативну паузу". Проте наступ ворога на сході України продовжується.

14 липня ЗСУ успішно відбили одразу кілька спроб штурму противника на Донбасі й на півдні. 

На Харківському напрямку росіяни, як і раніше, намагаються утримати зайняті позиції та не допустити вихід української армії на українсько-російський кордон. 

Водночас різке перенесення бойових дій знову у Київську область неможливе, запевнив головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний.

ЗСУ відновили контроль над вже 44 населеними пунктами Херсонської області. Разом з тим велика частина області все ще знаходиться під тимчасовою окупацією.

У четвер, 14 липня, ворог вкотре вчинив воєнний злочин, випустивши по цивільній інфраструктурі Вінниці ракети "Калібр". Станом на вечір четверга було відомо про 23 загиблих (в тому числі трьох дітей).

Вас також можуть зацікавити новини: