Майже третина росіян чекають від Путіна ядерного удару по Україні / фото ua.depositphotos.com

Серед громадян Російської Федерації провели опитування про ставлення до застосування ядерної зброї. Майже третина респондентів вважають, що Кремль готовий застосувати цей вид зброї проти України "в разі необхідності".

За даними опитування "Левада-Центру", найбільше росіян, які розглядають таку вірогідність, у віці 25-39 років (34%) і тих, хто вважає, що Росія рухається по невірному шляху розвитку.

false

При цьому 29% росіян вважають виправданим застосування ядерної зброї проти України. Водночас 56% респондентів виступили проти застосування такого виду озброєння, адже це не може бути виправдано.

Відео дня
false

Відзначається, що в опитуванні взяли участь 1623 людини. Дослідження проводилося в період 20 по 26 квітня 2023 року.

Ядерні загрози Путіна - останні новини 

Кремль і російські пропагандисти неодноразово вдавалися до погроз застосування ядерної зброї як проти України, так і проти західних країн. Зокрема, погрози здійснити ядерний удар останній раз звучали після атаки дронів на Кремль.

При цьому спікер Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Гнат вказав, що подібні заяви з Москви - лише ще одна інформаційно-психологічна операція.

На початку травня 2023 року в США оцінили ризики застосування ядерної зброї в Україні. У Вашингтоні вважають, що така можливість як "дуже малоймовірна". 

У свою чергу британський експерт Глен Грант заявив, що можливість ядерного удару по Україні відкидати не можна, а Росія проводить ядерні навчання не тільки для залякування. 

Вас також можуть зацікавити новини: