Мобіки хочуть додому в Росії скріншот

Російські мобілізовані з Якутії обурилися, що на фронті їх використовують не за призначенням, і зажадали вивести підрозділ до РФ. Відповідне відеозвернення поширюється в соцмережах.

У ролику група чоловіків в російській військовій формі з закритими обличчями стверджує, що вони були мобілізовані в Якутії і приписані до однієї з військових частин міста Усурійськ, що в Приморському краї РФ. У грудні їх перекинули в місто Енергодар Запорізької області – за 10 тисяч кілометрів від місця постійного базування.

Поки підрозділ стояв в тилу в окупованому українському місті, якутів все влаштовувало, але в червні їх перекинули під Бахмут – на оборону Кліщіївки, за яку зараз йдуть активні бої. Там мобікам довелося посидіти під мінометним обстрілом без підтримки своєї артилерії.

Це якути вже порахували порушенням своїх прав, особливо на тлі понесених втрат, і захотіли додому. Однак за відмову продовжувати воювати командири погрожують розформуванням батальйону і відправкою самих мобіків в загони "Шторм Z", які росіяни вважають подобою штрафбатів. 

Якути зажадали ввести їх на "територію РФ", хоча ще у вересні Путін оголосив територією Росії весь Донбас разом з Кліщіївкою.

"У зв'язку з цим просимо вивести нас на територію РФ для проведення розслідування за фактом незаконного відданого наказу на наше фактичне знищення", – заявили мобіки.

Ситуація в російській армії - останні новини

За даними російських воєнкорів, більшість підрозділів окупантів сидять безвилазно на фронті з осені минулого року. Ротація на відпочинок в тил не здійснюється, оскільки немає резервів, щоб їх замінити. Аналітики кажуть, що ця ситуація призводить до прискореного виснаження російських підрозділів на фронті.

Водночас полонені росіяни розповідають, що в російських військах панує депресивна атмосфера. Війська не отримують нормального постачання, артилерія не прикриває піхоту, а командири під наркотиками посилають солдатів в самогубні атаки.

Вас також можуть зацікавити новини: