Міліція затримала п'ятого підозрюваного у нападі на Чорновол

Правоохоронці затримали п'ятого підозрюваного, який, за попередніми даними, безпосередньо брав участь у побитті журналістки та громадської активістки Тетяни Чорновол. Про це заявив начальник Головного слідчого управління МВС України Микола Чинчин у відеоматеріалі, оприлюдненому на офіційному сайті МВС.

"На даний момент затриманий п’ятий підозрюваний, який, за попередніми даними, безпосередньо брав участь у побитті потерпілої”, - сказав Чинчин.

Відео дня

В МВС повідомили, що підозрювані в побитті Чорновол пов’язані з Жванією, Кличками, Батьківщиною, ТВі та бандою Рибки.

Так, за повідомленням, слідством встановлено, що підозрюваний у побитті журналістки Тетяни Чорновол Сергій Котенко був засновником і директором підприємства, якому був підконтрольний телеканал ТВі.

Також в міліції нібито встановили зв’язки між підозрюваними у побитті журналістки, організованим злочинним угрупованням і братами Кличками.

У відповідь Віталій Кличко засумнівався у психічному здоров’ї співробітників МВС та пообіцяв звернутися до суду

Пізніше суд арештував на 2 місяці Храмцова, підозрюваного у побитті Чорновол

У свою чергу Храмцов заявив, що активно співпрацює зі слідством, і сподівається, що найближчим часом його невинуватість буде доведено. “Я сподіваюсь, що це все закінчиться для нас раніше, ніж за два місяці. У мене є беззаперечні факти і мені нема чого боятися. Мене оглядали на наступний день (після злочину проти Чорновол — УНІАН) медики, на мені шукали шрами, подряпини, що я бив когось, з мене взяли всі аналізи. Я не є винним”, - сказав Храмцов.

Водночас Храмцов зазначив, що один із затриманих за побиття Чорновол точно, на його думку, причетний до скоєння цього злочину, проте прізвище назвати відмовився.

США закликають Україну дотримуватися прав людини

Українська влада повинна "послати чіткий сигнал про неприпустимість застосування сили стосовно критиків уряду і тих, хто діє на благо сучасної, демократичної і процвітаючої України", - вважає влада цієї країни.

У Харкові суд переніс засідання у справі ЄЕСУ на 24 січня

Відповідне рішення ухвалив головуючий суддя Костянтин Садовський з огляду на відсутність у залі судових засідань підсудної екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко та її захисниці Євгенії Тимошенко.

Держборг України в листопаді скоротився на $94 мільйони

Державний борг України у листопаді знизився на 0,14%, до 68,743 млрд дол.

До оновленого складу ради об’єднання "Майдан" не увійшли Тимошенко і Дзиндзя

До оновленого складу Ради Всеукраїнського об'єднання "Майдан" не увійшли екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко та журналіст "Дорожнього контролю" Андрій Дзиндзя.

Євромайдан підриває основу економічної стабільності – Азаров

Події останнього місяця в Києві підривають основу економічної стабільності, заявив прем'єр-міністр Микола Азаров в інтерв'ю провідним українським телеканалам. Він також додав, що для реалізації європейської мрії потрібно насамперед працювати.

2,5% українців не знають про те, що в країні відбуваються масові акції

Вимоги протестувальників підтримують 45%, не підтримують - 36% опитаних, невелика частина з них узагалі не знає, що відбувається.

48% українців проголосувала б за вступ України до ЄС (опитування)

Майже половина населення (48%) проголосувала б за вступ України до Європейського Союзу, якби референдум відбувся зараз. 44% українців відчувають себе європейцями.

Янукович доручив вдвічі збільшити розмір премії Шевченка

Президент України Віктор Янукович доручив уряду передбачити у проекті Закону «Про Державний бюджет України на 2014 рік» видатки на здійснення виплати грошової частини Національної премії імені Тараса Шевченка.

Долар завершив рік на міжбанку зростанням до 8,32 грн

У п'ятницю, 27 грудня, до закриття торгів на міжбанківському валютному ринку України котування гривні відносно долара знизилися до 8,2950 / 8,3200 грн / дол. в порівнянні з 8,2750 / 8,2950 грн / дол. на 12:00.

Янукович підписав закон про збільшення держборгу

Президент України Віктор Янукович підписав зміни до закону про державний бюджет, що дасть змогу випустити державні облігації зовнішньої позики в обсязі 3 млрд доларів

Омбудсман закликає МВС забезпечити об'єктивність розслідування справ євромайданівців

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська висловлює глибоке занепокоєння у зв’язку зі зростанням тиску на активістів громадянського суспільства і закликає генерального прокурора та міністра внутрішніх справ України забезпечити проведення ефективних, об’єктивних та прозорих розслідувань усіх справ.