Антоненко заявив, що не має ані ворогів, ані конфліктів у СІЗО / Фото УНІАН, Олександр Синиця

Музикант, ветеран АТО Андрій Антоненко, який є одним з підозрюваних у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, припускає, що його можуть вбити.

Лист від 19 лютого оприлюднено на Facebook-сторінці Free Riff.

«Є цікаві новини, а точніше - зміни. Позавчора, після візиту до офісу генпрокурорки і брифінгу від нардепів від «ЄС» і «Голосу» під цим же офісом, з мене зняли певні внутрішні обмеження по умовах перебування в ув’язненні. Чому я про це вирішив написати. Є два моменти. Перший - позитивний, в який хотілося би вірити, що це є перший крок до справедливості, а саме до мого звільнення з полону режиму МВС. І другий - що це є чергова витівка того самого режиму МВС щодо можливого мого усунення фізично. Оскільки свої помилки вони визнавати не хочуть, а на мертвого легко повісити всіх собак!», - написав Антоненко.

Відео дня

У зв’язку з цим він заявив, що не має ані ворогів, ані конфліктів у СІЗО, не вживає алкоголь чи наркотики, стежить за своїм здоров’я, веде здоровий спосіб життя, займається спортом і не збирається «зводити рахунки з життям», оскільки впевнений у своїй перемозі.

Читайте такожСправа Шеремета: Апеляційний суд залишив Антоненка під вартою

«Якщо зі мною щось трапиться, то винними вимагаю вважати: Арсена Авакова, Володимира Зеленського, Антона Геращенка, Артема Шевченка, голову Нацполіції, генерала Коваля, слідчих Василя Бирка, Олексія Катинського, Анджея Подоляка, прокурорів Зузака, Тарасюка, Тішина, генпрокурорку Венедіктову, екс-генпрокурора Рябошапку, його заступника Чумака, експертів Ірхіна, Івана Бірча, Рувіна», - написав Антоненко.

У цьому випадку він попросив про адекватну реакцію своїх побратимів по Силам спецоперацій Збройних сил, всіх патріотів і небайдужих громадян України.

Справа Шеремета: хронологія

  • Павло Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля.
  • 12 грудня 2019 року в Нацполіції заявили, що в причетності до вбивства підозрюють музиканта, ветерана АТО Андрія Антоненка, дитячого кардіохірурга Юлію Кузьменко (псевдонім «Ліса»), військову медсестру Яну Дугарь.
  • Слідство вважало, що Антоненко був організатором вбивства, Кузьменко закладала вибухівку під авто журналіста, а Дугарь напередодні вбивства нібито фотографувала камери спостереження на місці злочину.
  • 21 травня Антоненку, Кузьменко і Дугарь додали ще дві підозри, а також змінили зміст попередньої. Тепер їх звинувачують у виконанні злочину, а також у знищенні автомобіля, в якому перебував Шеремет, і зберіганні вибухівки.
  • Справу проти Антоненка, Кузьменко і Дугарь розглядає суд присяжних.
  • 4 січня білоруські активісти оприлюднили аудіозаписи, які нібито свідчать про підготовку вбивства Шеремета співробітниками Комітету держбезпеки Білорусі. Вони стверджують, що аудіозапис був зроблений 11 квітня 2012 року в кабінеті на той час голови КДБ Білорусі Вадима Зайцева.
  • У Нацполіції України заявили, що отримали документи та аудіозаписи про можливих замовників вбивства журналіста.
  • Колишній співробітник білоруського спецназу Ігор Макар, який поширив аудіозапис, заявив про готовність свідчити у справі про вбивство Шеремета Офісу генерального прокурора України.
  • Антоненко - єдиний з трьох обвинувачуваних у вбивстві, якого утримують в СІЗО вже понад рік, – з 14 грудня 2019 року. 10 лютого 2021 року суд залишив Антоненка під вартою.