Генеральний прокурор Ірина Венедіктова констатувала, що за 100 днів роботи на посаді генпрокурора в Україні не засуджено жодного топ-корупціонера чи політика, але запевнила, що робота в цьому напрямку триває.

Про це йдеться у переданому УНІАН прес-службою Офісу генерального прокурора звіті за 100 днів роботи Венедіктової.

«100 днів на посаді Генерального прокурора я організовую діяльність органів прокуратури та координую роботу правоохоронної системи у сфері протидії злочинності. Чого найбільше чекає від мене суспільство? Звісно, «посадок». І вони є! Так, за ґратами не топ-корупціонери і не політики першого ешелону – все ще попереду», - зазначається у звіті.

Також повідомляється, що «за весну, яка стала символічною порою покарань», 4 тис. 400 осіб визнані винуватими та засуджені до обмеження чи позбавлення волі. Серед них 28 осіб, які вчинили корупційні злочини, 7 – кримінальні правопорушення, якими завдано збитків в особливо великих розмірах, 40 учасників організованих груп та злочинних організацій.

Читайте такожНідерланди представили нові докази того, що літак МН17 збила російська ракета

При цьому Венедіктова зауважила, що «чомусь в погоні за «великою рибою» знецінюється робота оперативників, слідчих і прокурорів, які викрили, розслідували і довели у суді вину злочинців, що вбивали, викрадали людей, вчиняли теракти.

Так, двоє осіб потрапили до в’язниці на 15 і 13 років за вбивство та глумління над трупом. До 13 років позбавлення волі засуджено начальника розвідки сектору АТО за державну зраду. 10 років за ґратами проведе голова правління кредитної спілки за привласнення майже 3,5 млн грн, а директор одного з приватних товариств - 7 років за розтрату майна підприємства.

Також прокурори Офісу генпрокурора відстояли у Верховному суді рішення про позбавлення волі на 10 років двох водіїв-винуватців загибелі 6 пішоходів в центрі Харкова.

«За кожним цим злочином і вироком – титанічна робота правоохоронців. І кожна без винятку «посадка» - крок до справедливості і безпеки, людські долі», - наголосила генпрокурор.

За її словами, поки увага українців прикута до гучних справ за процесуального керівництва прокурорів органи правопорядку розслідують понад 1,4 млн кримінальних проваджень. До суду скеровано понад 30 тисяч справ.

У 816 кримінальних корупційних провадженнях особам повідомлено про підозру. Наразі судами постановлено обвинувальні вироки стосовно 167 корупціонерів, відшкодовано майже 100 млн грн збитків.

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада 17 березня дала згоду на призначення Венедіктової генеральним прокурором, того ж дня президент своїм указом призначив її на цю посаду.