Гаррі Каспаров / howtoacademy.com

Колишній чемпіон світу з шахів Гаррі Каспаров відновить професійну кар'єру. 54-річний російський гросмейстер візьме участь наступного місяця в етапі серії Гран-туру в американському Сент-Луїсі. Про це повідомляє "Спорт-Экспресс".

Каспаров отримав wild card від організаторів. Крім нього, у турнірі виступлять росіяни Сергій Карякін і Ян Непомнящий, вірменин Левон Аронян, індієць Вішванатан Ананд, американці Фабіано Каруана і Хікаро Накамура, чех Давид Навару, кубинець Леньєр Домінгес і в'єтнамець Ле Куанг Ллємо.

У 2005 році Гаррі Каспаров оголосив, що йде з великих шахів, і з тих пір брав участь лише у виставкових змаганнях. Крім того, до 2010 року він працював особистим тренером норвезького гросмейстера Магнуса Карлсена.

Відео дня

Після завершення спортивної кар'єри Каспаров заявив про необхідність активної протидії політичного режиму Володимира Путіна. В якості опозиційного політика Гаррі Каспаров брав участь у створенні ряду рухів та організацій, зокрема Об'єднаного громадянського фронту і руху "Солідарність".

У жовтні 2012 року Каспаров був обраний до Координаційної ради російської опозиції. У 2013-му Каспаров покинув Росію, заявивши, що робить це через побоювання переслідування з боку влади. Він постійно мешкає в Нью-Йорку, а також має будинок в Хорватії, громадянство якої він отримав в 2014 році.