У Telegram є обмеження на кількість повідомлень / фото REUTERS

Виявляється, у кожного чату та діалогу у Telegram є "хмарний" ліміт повідомлень – якщо перевищити його, найстаріші листування автоматично видаляться. Щоправда, зіткнуться з такою ситуацією одиниці.

У месенджері є дві "скриньки" для зберігання повідомлень: одна призначена для чатів і груп, де користувачі можуть відправляти повідомлення, а інша – для каналів, які доступні тільки для читання. Сумарний ліміт для кожної "скриньки" становить приблизно 3 млн повідомлень, але кількість повідомлень в одному чаті або каналі не може перевищувати мільйона.

Дізнатися, скільки до цього числа залишилося в ваших листуваннях легко: натисніть в діалозі на пошук і напишіть "+" (плюс) або "-" (мінус). Вище клавіатури з'явиться загальна кількість відправлених і отриманих повідомлень.

Відео дня

Скріншот

Якщо їх сильно менше мільйона, можна не турбуватися, стара листування навряд чи почне віддалятися. Водночас активним користувачам Telegram, які не хочуть позбутися цінного листування, має сенс заархівувати його. Інший варіант – вийти з групових чатів, які висять "мертвим вантажем". Оскільки в ліміті враховуються не тільки ті повідомлення, які ви відправляєте, а й ті, що отримуєте.

Феномен Telegram в Україні

В умовах повномасштабної війни доступ до швидкої інформація може бути питанням життя і смерті. Таким для українців став Telegram з його офіційними спільнотами. З початку війни час використання месенджера збільшився у 8 разів, кажуть дані дослідження Kantar CMeter.

Минулого літа у Telegram з'явилася платна версія. Найголовніший її плюс – доступність. У багатьох країнах, в тому числі в Україні, вона коштує $3,99 на місяць, при цьому можна купити Premium-підписку на 12 місяців зі знижкою 40%. За ці гроші користувачі отримують найрізноманітніші привілеї, серед яких особливо виділяється можливість розшифровки войсів і відео-повідомлень в текст.

Хоч технічно Telegram вважається захищеним месенджером, його історія вказує на можливий контроль з боку російських спецслужб. Раніше видання Wired опублікувало великий матеріал про вразливості в месенджері Павла Дурова. З'ясувалося, що попри його обіцянки не співпрацювати з урядом РФ, Дуров все ж міг піти на компроміси з Кремлем, щоб зберегти 7% живуть в РФ аудиторії месенджера.

Вас також можуть зацікавити новини: