Сюжет дня : Затримання бойовика Рафаеля Лусваргі у Києві

Затримання бойовика Рафаеля Лусваргі у Києві

4 травня у Києві націоналісти упіймали бразильця Лусваргі, який воював на боці бойовиків. Спершу його поставили на коліна і змусили вибачатись за участь у воєнній агресії проти України, а потім вирішили відвести до СБУ.

Раніше деякі ЗМІ повідомили, що громадянин Бразилії Лусваргі, який був засуджений за участь у бойових діях на боці "ДНР", опинився на волі і зараз живе в Свято-Покровському Голосіївському монастирі УПЦ (МП).

Через деякий час до активістів, які привели бразильця до будівлі СБУ, вийшли співробітники відомства. Один з них, не назвавши себе, заявив, що обвинувальний акт щодо чоловіка, якого привели націоналісти, наразі розглядається судом першої інстанції.

Згодом у зв’язку з великим суспільним інтересом СБУ оприлюднила роз’яснення щодо ситуації з громадянином Бразилії. Зазначається, що Лусваргі був затриманий співробітниками СБУ у жовтні 2016 року. Стосовно іноземця слідчі СБУ відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3, ч.4 ст.260 КК України. У ході досудового слідства було встановлено, що громадянин Бразилії з вересня 2014 по травень 2015 року брав участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції у складі незаконних збройних формувань терористів на Донбасі. Він входив до так званого «1-го мотострілецького батальйону «Вікінг»» терористичної організації "ДНР".

Новини Про затримання бойовика Рафаеля Лусваргі у Києві

Останні новини
завантаження...
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся