Сюжет дня : Замахи на Осмаєва: затримання генерал-майора СБУ Шайтанова

Замахи на Осмаєва: затримання генерал-майора СБУ Шайтанова

1 червня в Києві на вулиці Кирилівській сталася перестрілка. Стріляли в росіянина Адама Осмаєва, якого в Росії звинувачують у замаху на президента Володимира Путіна.

Осмаєв і його дружина - учасники АТО, добровольці, які в 2014 році захищали на фронті країну в рядах батальйону поліції "Київ-2".

Нападник під виглядом іноземного журналіста втерся в довіру, нібито хотів взяти інтерв'ю, наблизився до них, відкрив вогонь з пістолета, поранив Адама.

Його дружина з метою самозахисту і відбиття нападу відкрила у відповідь вогонь і важко поранила кілера. Зараз обидва з важкими вогнепальними пораненнями в лікарні.

30 жовтня 2017 року в Київській області стався ще один напад на Аміну Окуєву і Адама Осмаєва, із застосуванням вогнепальної зброї. Цього разу Аміна отримала поранення, несумісні з життям, Адам вижив. У МВС України тоді заявили, що до замаху причетні російські спецслужби.

12 січня 2020 року правоохоронці заявили про затримання виконавців нападу, серед яких був Ігор Редькін. Він утримується під вартою.

14 квітня 2020 року контррозвідники СБУ затримали генерал-майора Валерія Шайтанова. Як свідчать матеріали справи, Шайтанов, який є одним з колишніх керівників Центру спецоперацій «а» СБУ, перебував на агентурному зв'язку під псевдонім "Бобиль" у полковника ФСБ Ігоря Єгорова. Серед іншого Шайтанов підозрюється в плануванні нового замаху на Адама Осмаєва.

Новини про замахи на Адама Осмаєва і Аміну Окуєву

Останні новини
завантаження...
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся