Сюжет дня : Вибори у Німеччині

Вибори у Німеччині

У Німеччині у неділю, 24 вересня 2017 року, проходять парламентські вибори. Головна боротьба за 630 місць у німецькому Бундестазі точиться між блоком ХДС/ХСС (до нього входять Християнсько-демократичний союз діючого канцлера Ангели Меркель та Християнско-соціальний союз Хорста Зеєхофера) та Соціа-демократичною партією Німеччини (СДПН) на чолі з екс-президентом Європарламенту Мартіном Шульцем. Відповідно, Меркель та Шульц також є головними суперниками у боротьбі за посаду наступного канцлера. Для Меркель у разі перемоги це може бути четвертий поспіль термін.

Наразі, згідно з останніми результатами соцопитувань, блок Меркель підтримують 37% німців, а соціал-демократів - 22%. Тож задля отримання більшості в парламенті їм доведеться домовлятися з іншими партіями або між собою. Слід зазначити, що в нинішньому складі Бундестагу коаліція складається саме з ХДС/ХСС та СДПН.

При цьому потрапити до Бундестагу на наступні чотири роки мають шанси "вільні демократи" та "ліві", в яких по 9% підтримки, а також "зелені" - 8%.

Крім того, потрапити до парламенту можуть правопопулісти "Альтернатива для Німеччини", які відомі своєю антиміграційною політикою та виступають за закриття кордонів. Втім, їх до коаліції навряд погодяться взяти як ХДС/ХСС, так і СДПН.

Водночас соцопитування свідчать, що досі не визначилися з вибором 34% німців.

Вибори у Німеччині - Новини

Останні новини
завантаження...
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся