За в'їзд на Балі доведеться заплатити ще один збір / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, REUTERS

Індонезійський острів Балі протягом багатьох років залишався одним з найбажаніших напрямків серед любителів екзотичного відпочинку. Причому він виявився набагато більш доступним в плані ціни, ніж багато хто вважав. В результаті цей райський куточок в Індійському океані дуже швидко заполонили туристи і релоканти всіх мастей – і острів не впорався з такими потоками.

Остаточно його добили росіяни, що хлинули на Балі після того, як Росія вторглася з війною в Україну – жителі країни-окупанта, що мали можливість виїхати за кордон,продовжували їздити на острів як просто на короткочасний відпочинок, так і для більш тривалого проживання. У підсумку навесні 2023 року губернатор індонезійського острова Балі Ваян Костер спочатку запропонував скасувати спрощений візовий режим для росіян, а пізніше взагалі заявив про готовність ввести систему квот для іноземних туристів на 100 років. Втім, це залишилося в історії лише у формі заяв.

Тим не менш, пізніше стало відомо, що з 2024 року Балі введе податок для туристів. Вже з 14 лютого всі іноземні відвідувачі, які в'їжджають на Балі, повинні будуть заплатити збір у розмірі 150 000 індонезійських рупій (близько 9,5 доларів США) на людину за в'їзд, на додаток до 500 000 рупій (близько 32 доларів) за 30-денну візу в країну, пише Mirror.

Відео дня

Місцеві чиновники заявили, що податок призначений для протидії надмірному туризму на острові, який минулого року прийняв близько 4,5 мільйонів відпочиваючих – приблизно стільки ж, скільки там проживає місцевих жителів.

При цьому жителі Балі часто були дуже незадоволені поведінкою туристів. Так, навесні 2023 року після зростання кількості ДТП за участю іноземців на Балі вирішили заборонити туристам орендувати мотоцикли.

Крім того, імміграційний департамент Індонезії зайнявся депортацією іноземців, які незаконно працювали на острові за туристичними візами.

Також на Балі представили нове керівництво для туристів з правилами поведінки. Зокрема, там містяться інструкції про те, як одягатися і поводитися в священних місцях і культурних пам'ятках острова. Все через те, що останнім часом гнів місцевих жителів неодноразово викликали іноземці, що фотографувалмся оголеними в священних місцях. Примітно, що такі фото особливо люблять росіяни – деяких з них за це навіть депортували з Індонезії.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.