Восени в Україну прибудуть NASAMS / KONGSBERG

Через погрози посилення ударів росіян по об'єктах критичної інфраструктури Київ запросив у США додаткові системи ППО.

Про це пише Politico.

Зеленський вважає, що військові поразки на полі бою будуть спонукати Путіна посилити удари по цивільних об'єктах взимку.

Відео дня

"Україні вдалося запобігти більшості російських атак, але ми можемо очікувати збільшення числа російських ракетних ударів по критично важливій українській інфраструктурі в найближчі тижні", - заявив колишній глава НАТО Андерс Фог Расмуссен.

За словами Расмуссена, одним із засобів, які можуть бути доставлені в Україну відносно швидко і у великій кількості, є танки "Леопард" німецького виробництва, хоча Берлін як і раніше відмовляється їх поставляти, посилаючись на відсутність важкої бронетехніки, наданої іншими великими державами.

Журналісти відзначають, що вже до листопада Україна повинна отримати дві ЗРК Raytheon, які зможуть збивати безпілотники, ракети і вертольоти. Крім того, Київ чекає відправку NASAMS. Але українська влада побоюється, що цього буде недостатньо.

Удари по українських містах взимку: що кажуть військові

Росія почала активно обстрілювати об'єкти критичної інфраструктури України ще з минулого місяця, коли армію Путіна змусили покинути більшу частину окупованих районів Харківської області. Тоді ударам піддалася ТЕЦ-5 області.

Разом з тим останнім часом почастішали удари ворога іранськими дронами. Таким чином РФ економить ракети, запас яких у Путіна вичерпано, для атак по критичній інфраструктурі взимку, вважає представник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

З таким розвитком подій згодні і західні партнери.

Військова допомога США - що відомо 

В оголошений у вівторок пакет військової допомоги адміністрації Байдена на суму 625 мільйонів доларів не були включені нові засоби протиповітряної оборони. Замість цього Вашингтон зосередився на відправці високоточних артилерійських і ракетних систем і боєприпасів. 

Адміністрація Байдена навмисно озброює Україну, відправляючи артилерію і боєприпаси для негайного бою, а також укладаючи контракти з оборонною промисловістю на постачання такої зброї, як NASAMS. Це двоєдина стратегія, яка, за словами офіційних осіб, задовольняє нагальні потреби Києва і забезпечує постійний потік озброєнь найближчими роками. 

Вас також можуть зацікавити новини: