Барак з українськими воїнами, очевидно, підірвали зсередини / t.me/informnapalm

З'явилися нові супутникові знімки з місця масового вбивства українських військових в окупованій Оленівці. Кадри підтверджують, що будівлю підірвали зсередини.

Супутникові знімки опублікував американський журналіст Крістофер Міллер.

"Нові фотознімки Оленівської в’язниці в окупованій Росією Донецькій області України, де щонайменше 50 українських військовополонених були вбиті під час нападу, який, за словами Києва – і попередні дані свідчать – здійснили російські війська", – написав журналіст.  

Відео дня

Міллер показав супутникові дані Maxar до трагедії (датовані 27 липня) та після трагедії (датовані 30 липня). На кадрах з космосу чітко видно, що бляшаний дах барака розірвався зсередини. На будівлі немає жодних пошкоджень, притаманних ракетній атаку з HIMARS.   

До теракту - 27 липня / фото twitter.com/ChristopherJM/
Після теракту - 30 липня / twitter.com/ChristopherJM/

Як повідомляв УНІАН, в ніч на 29 липня пролунав вибух на території колишньої виправної колонії в смт Оленівка. Було знищено будівлю, в якій утримувалися українські військовополонені, виведені з заводу "Азовсталь".

Відразу після вибуху Росія звинуватила ВСУ в обстрілі виправної колонії. В Україні заявили, що вибух в Оленівці був російським терористичним актом з метою приховування військових злочинів, дискредитації ЗСУ.

За даними розвідки, теракт скоїли найманці зі складу ПВК "Вагнера".

30 липня ООН заявила про готовність надати експертів для розслідування обстрілу колонії.

Вас також можуть зацікавити новини: