Росія не може виробляти зброю, необхідну для війни з Україною / reddit.com

В Російській Федерації спостерігається падіння військово-промислового виробництва зброї, необхідної для війни проти України.

Про це у мікроблозі Twitter повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

Зокрема, 9 лютого 2023 року заступник голови російської ради безпеки Дмитро Медведєв закликав збільшити виробництво російських танків під час відвідування заводу транспортного машинобудування в Омську. Ця заява з'явилася після декількох публічних коментарів президента РФ Володимира Путіна із закликом до оборонної промисловості краще підтримати "спеціальну воєнну операцію".

Відео дня

"12 січня 2023 року на зустрічі, яка транслювалася по телебаченню, Путін жорстко критикував заступника прем'єр-міністра Дениса Мантурова, відповідального за оборонну промисловість, що той "валяє дурня". Це було одне з найбільших публічних обурень президента після вторгнення", - повідомляє розвідка.

"Високопоставлені російські лідери, імовірно, усвідомлюють, що військово-промислове виробництво держави стає критично вразливим, що посилюється стратегічними і операційними прорахунками вторгнення в Україну", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, майже напевно відбувається падіння виробництва, що не відповідає вимогам міністерства оборони РФ із забезпечення воєнної кампанії проти України і відновлення довготермінових оборонних потреб.

Нагадаємо, що ще британська розвідка ще у травні 2022 року заявляла, що Росії потрібно буде багато часу та коштів, щоб відновити свою армію після війни проти України.

Війна знищує російський ВПК

Майже рік війни в Україні фактично знищив російський військово-промисловий комплекс. Через санкції росіяни не можуть у промислових масштабах поповнювати арсенал своєї армії.

За словами експертів, після застосування санкцій у РФ швидкість відтворення і виробництва нової техніки зменшилася рази в два, ВПК заточений на реанімацію старої техніки, яка є на зберіганні. При цьому українські війська знищують в 2-3 рази більше техніки, ніж окупанти встигають відновлювати. Прогнозують, що у найближчі півроку росіяни точно зіткнуться з повною відсутністю важкої техніки.

Згодом російський диктатор Володимир Путін призупинив дію держпрограми виробництва зброї, на яку з федерального бюджету було виділено 20 трлн рублів за останні 10 років. 

Тим часом Росія намагається купити зброю за кордоном, але для торговців зброєю, які співпрацюють з окупантами підготували санкції. Зокрема, кілька днів тому Міністерство фінансів США ввело обмеження проти 10 фізосіб і 12 компаній, пов'язаних з російським військово-промисловим комплексом. Санкції торкнулися громадян Латвії, Сінгапуру, Росії, Ізраїлю, Узбекистану і Кіпру, а також компаній з Сінгапуру, Ізраїлю, Латвії, Кіпру та Болгарії.

Вас також можуть зацікавити новини: